Du er her: Forside > Foreninger > Borgerforeningen > Affaldsindsamlinger Læs siden op - link til adgang for alle . dk               Link til Lundeborginfos Facebook-gruppe     
     

Affaldsindsamlinger

   
     

21. april 2013 - Pressemeddelelse:

 

Voksben og flaskepost fundet under affaldsindsamling

 

– Hvad i alverden!?
Peter Hovmand blev en smule forskrækket, da han under den landsdækkende affaldsindsamling søndag fik øje på først ét menneskeben og så endnu ét i skovbunden ved Lundeborg. Men kort efter kunne han ånde lettet op, da det viste sig, at benene var af voks og sandsynligvis stammede fra en mannequindukke.

 

Benene var det mest spøjse fund i Lundeborg – skarpt forfulgt af en flaskepost med brev fra en mand i Kiel, der efterlyste et romantisk bekendtskab. Blækket var lidt udvisket efter turen fra Kiel til Lundeborg, så finderen, Børge Lindschouw, måtte have bistand til at tyde budskabet.

 

25 voksne og børn samt to hunde samlede affald i og omkring Lundeborg – i alt 250 kg samt masser af dåser, nemlig omkring 700. Blandt affaldet var traktordele, en stor sæk med køkkenaffald, isoleringsmateriale, plastic, diverse bildele – hjulkapsler, en nummerplade og en kølepropel samt massevis af fyldte hundeposer dels i grøfterne, dels hængende i buske, træer og hække.

 

Derfor opfordrer indsamlerne i Lundeborg hundeejerne til at tage deres hundeposer med hjem i stedet for at smide dem i naturen – og ellers lade hunde høm-høm'erne ligge, for de forgår hurtigt, hvad plasticposerne ikke gør.

 

Indsamlingen i Lundeborg var arrangeret af Borgerforeningen i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, og den sluttede med sildemadder med øl og snaps til de voksne og pølsebrød og sodavand til børnene. Hundene måtte nøjes med duften.

 

 

 

Affaldsindsamling 22. april 2012 (pdf)

 

 

 

Hanne Bering

 

Bazar Lundeborg