Du er her: Forside > Om Lundeborg Læs siden op - link til adgang for alle . dk               Link til Lundeborginfos Facebook-gruppe     
     

Om Lundeborg

   
     

Lundeborg er i dag en af de mest populære perler på Fyn, idyllisk beliggende mellem skov og strand, men byen er faktisk kun et halvandet århundrede gammel og blev skabt af en særdeles udviklingsorienteret personlighed.

Det var herren til Broholm Slot mellem Lundeborg og Gudme, der etablerede udskibningshavn, byggede boliger og værksteder, og inviterede fiskere og håndværkere fra ind- og udland til at slå sig ned her.

Samtidig opførte han ”stiftelsen” til invalider fra krigen i 1864. En forhistorie, der stadig præger byen, og som giver anledning til en række fantastiske historier om de enkelte familier og de huse, hvor de første “guldgravere” slog ned. Og genoplivede området som livlig handelsplads, som det var, i Romerrigets tid.

I dag byder byen velkommen til strand og havnemiljø, spisesteder, campingpladser, Bed & Breakfast, gallerier, kunsthåndværkere og frem for alt – en enestående natur.

 

 

 

 

Hanne Bering

 

Bazar Lundeborg