Du er her: Forside > Om Lundeborg > Aktuelt Læs siden op - link til adgang for alle . dk               Link til Lundeborginfos Facebook-gruppe     
     

Aktuelt

   
     

Tilbage til liste

22-05-2017 kl. 17:45

Musikforestillingen ”10 øre for en kirke – om Lundeborg Kirkes tilblivelse”

Musikforestillingen ”10 øre for en kirke – om Lundeborg Kirkes tilblivelse” :


I den musikalske fortælling møder vi Mathilde Olivia Sørensen, som fik idéen til at Lundeborg skulle have sin egen kirke. 

 

Fra 1887 var hun lærerinde i Lundeborg.  Hendes breve og taler om tilblivelsen af kirken er heldigvis bevarede, og de fortæller os i dag en spændende historie om, at det betaler sig at blive ved med at kæmpe for det, man tror på.  Gennem en ihærdig mangeårig indsats lykkedes det Olivia sammen med lokalbefolkningen at rejse de nødvendige midler. Olivia lod sig ikke slå ud; for som hun sagde :’ For Gud er intet umuligt’.

 

Stykket fortæller også om livet for høj og lav i det Lundeborg, der blev anlagt i 1861, og om hvordan krigen i 1864 og høj- og friskolebevægelsen også satte deres præg på den lille havneby. Historierne blandes med tidens melodier :  Salmer, højskolesange, den folkelige sømandsmusik og tidens klassiske musik.

 

I musikforestillingen medvirker Christian Søgaard, Uta Motz, Jan Schønemann, som også i fælleskab har skabt manuskriptet, skuespillet og musikken.

 

 
Lundeborg Træ

 

Hartvig & Aalund

 

Pottemagerne i Lundeborg

 

Hanne Bering

 

Bazar Lundeborg

 

Beklædningshåndværkeren