Du er her: Forside > Om Lundeborg > Aktuelt > Arkiv - aktuelt > Opslagstavle Læs siden op - link til adgang for alle . dk               Link til Lundeborginfos Facebook-gruppe     
     

Opslagstavle

   
     

Tilbage til liste

05-11-2017 kl. 09:00

Nordens papegøje.

En sjælden gæst i Lundeborg – Nordens papegøje.

 

Det har i et stykke tid nu været kendt, at den Lille Korsnæb er set mange steder i landet, der er nærmest tale om en invasion.

 

De fugle vi ser her, er fremmede fugle som lever i Sverige, Findland, Rusland og længere øst over mod Stillehavet. Grundet manglende frøsætning på nåletræskoglerne, som er deres foretrukne føde,

på deres normale levesteder, er de søgt mod Vesteuropa og dermed Danmark, hvor de forsøger at finde føde.

 

Pludselig så jeg dem i toppet af en Sitkagran ivrigt fouragerende på alle de lækre kogler. Der var hele 12 fugle i flokken. Hannen er Rødlig og Hunnen Grågrøn.

Hjertet slog et ekstra slag og det kneb med at trække vejret af bare befippelse over at se disse sjældne fugle så tæt på.

Kameraet kom dog hurtigt frem og jeg var glædeligvis heldig at få et par brugbare billeder af fuglene – og dagen var rigeligt redet.

 

Fuglen har fået navnet Korsnæb fordi undernæbet, i forhold til overnæbet, enten drejer mod venstre eller højre. Sådan er der så meget i naturen, som ikke let kan forklares.

Næbet har udviklet sig til en unik og perfekt pincet når det gælder om at få kogleskællene lirket fri.

 

De bedste hilsner

Poul Brugs 

 
Beklædningshåndværkeren

 

Hartvig & Aalund

 

Pottemagerne i Lundeborg

 

Hanne Bering

 

Bazar Lundeborg