Du er her: Forside > Om Lundeborg > Aktuelt > Arkiv - aktuelt > Opslagstavle Læs siden op - link til adgang for alle . dk               Link til Lundeborginfos Facebook-gruppe     
     

Opslagstavle

   
     

Tilbage til liste

21-05-2017 kl. 18:05

Kærligheden trives hos tårnfalke-par ved Hesselager

Poul Brugs, Lundeborg, har de seneste år fulgt et tårnfalke-par ved Hesselagergård.

 

For to år siden fik parret 6 unger på vingerne, men sidste sommer så Poul Brugs ingen unger ved tårnfalke-parrets redehul.
Nu har parret atter indfundet sig i redehullet, og Poul Brugs, der har fanget parret på fotolinsen, er spændt på, hvordan det går i år. - Det ser ud til, at kærligheden mellem dem trives, så vi krydser fingre og håber på dejligt afkom, siger han.

 

Tårnfalken er en af vore mindre og mest almindelige rovfugle. Vi kan støde på den over det meste af landet. Den kendes på de lange spidse vinger og den lange hale.

 

Tårnfalken har, som enkelte andre rovfugle, udviklet en speciel jagtteknik,hvor den under jagten stopper op og "muser" som det kaldes, på svirrende vinger og udspredte hale.
Den står næsten stille i luften, og dykker rykvis, ned mod sit ubeskyttede byttet, som for det meste er mus, større insekter og padder. Det er sjældent den fejler.

 

 

 

Hanne Bering

 

Bazar Lundeborg