Du er her: Forside > Om Lundeborg > Aktuelt Læs siden op - link til adgang for alle . dk               Link til Lundeborginfos Facebook-gruppe     
     

Aktuelt

   
     

Tilbage til liste

06-05-2017 kl. 11:25

Bazar Lundeborgs åbningsreception lørdag den 22. april

Bazar Lundeborgs åbningsreception lørdag den 22. april
Quindeklubbens Bazar Lundeborg holdt lørdag åbningsreception i nye lokaler i baghuset i Pakhusgården i flot vejr og højt humør. Bazargruppen holdt en takketale, og Pia Hansen fra Aktivhusets bestyrelse holdt en lykønskningstale.

Læser talerne her:

 

Bazargruppens tale v. Bazargruppens medlemmer

Vi vil gerne holde en takketale i anledning af, at vi har kunnet flytte Bazaren fra Pakhuset til nye lokaler her i Pakhusgården.

Vi vil starte med at sige en stor tak til Aktivhusets bestyrelse for at stille lokalerne til rådighed for os, da vi i efteråret fik melding om, at vi skulle rømme vores hidtidige Bazar-lokale i Pakhuset, fordi det skulle renoveres.

Men den største tak skal gå til 18 af Lundeborgs sejeste mænd og en enkelt tilløber fra Hesselager - Morten Bering - som dog er indfødt Lundeborger og derfor regnes som en af vore.

Da vi første gang så rummene herinde, var de fyldt med alskens ting og sager og skrammel, uden gulv, med dårlige vægge og kun nogle få bjælker som loft.

Det så rent faktisk ikke ret godt ud, men så kom mændene på banen, anført af Olav Larsen.

Det skal vi nok få klaret, lød det fra Olav på hans sædvanlige sindige facon.
Og det blev – som I kan se – klaret, og endda klaret langt over vores forventninger.

Olav har koordineret og været den gennemgående figur.
En anden gennemgående figur har været Peter Hovmand, og de to - samt Olaf Koch - startede med at rydde rummene.

Så kom Michael Vest på banen og lavede gulv sammen med Peter Hovmand og Olav.
Lars Vest pudsede væggene op – og Olav og Olaf skrabede og olierede træværket.

Familien Vest leverede endnu en mand til arbejdet – nemlig Jakob Vest.
Sammen med Olav og Peter lavede han dør samt væg ind til affaldsrummet ved siden af Bazaren.

Olav og Peter lagde loftet - og Lundeborg Bådeværft med Pouli Stald i spidsen lavede trappe og bogreoler sammen med værftsmedarbejderne Erik Rasmussen, Arne Poulsen og Torben Schultz. Ind imellem fik de bistand af Andy Russel.

Christian Bidstrup sponsorerede halvdelen af træet og leverede resten til en meget lav pris, Bådeværftet klarede høvlearbejdet uden beregning - og værftet byggede trappe og bogreoler for en meget lav pris.
Christian Bidstrup sponsorerede også to vinduer, som Peter og Jakob satte i.

Peter Christensen fra Hesselager Møbler blev så begejstret over at høre Olavs beretning om Bazarens nye lokaler, at han sponsorerede en del fine reoler, som Jakob og Olav samlede.

Lyset har Bering senior og Bering junior sørget for - det er LED, og der er sensor på, så vi bruger mindst muligt el. Morten sætter også spots op, når vi har fundet ud af, hvor de skal sidde.

Poul Erik Schlosser har bistået med stort og småt og altid været klar til at hjælpe.
Han har været med til at flytte fra Pakhuset, han har taget ned og sat op, kørt på lossepladsen – og han har også lavet det fine skilt over indgangsdøren.

Niels Manniche, Vagn Nielsen og Finn Bønnelykke har slæbt bøger, kørt på lossepladsen og gået til hånde.

Stor tak til jer alle sammen for flot arbejde!
Det er ikke uden grund, at Hanne Bering i december indstillede Lundeborgs mænd til den sydfynske initiativpris.

”Mændene i Lundeborg er gjort af noget særligt”, stod der i Fyns Amts Avis – og det kan vi godt skrive under på!

Vi mangler stadig lidt på loftet, men det klarer mændene i den kommende tid, så inden længe bliver der også Bazarudsalg på loftet.

Men vi er ikke færdige med at sige tak!
Vi vil nemlig også gerne sige tak til Helga og Sjonne, som har taget godt imod os her i Pakhusgården.
Vi glæder os til at samarbejde med jer om at trække mange folk ind i gården.

Og tak til Lisbeth Atzen for de fine plakater om Bazarens genåbning.

Tak til havnedirektør Bo Torstensen for tålmodighed med vores udflytning fra Pakhuset. Undervejs gryntede Bo lidt over, at det ikke gik hurtigt nok, men det blev ved gryntene.

Tak til Lundeborg Havn for gratis husly på førstesalen i Pakhuset siden 2011 – selvom der skulle lidt sværdslag til undervejs for at slippe for at betale husleje.

Men som havnebestyrelsesmedlem Pouli konkluderede efter en havnegeneralforsamling, hvor bølgerne gik højt om Bazar-husleje eller ej:
Det går ikke at lægge sig ud med byens førende madammer!

Betingelsen for fortsat gratis husly var, at Bazaren skulle støtte aktiviteter på havnen – og det har vi også gjort.
Bl.a. har Bazaren hvert år støttet Musik i Smøjen – og støttet havnefesten med bl.a. bevilling til nye børneaktiviteter.

Tak også til alle jer, der indleverer gode, brugte ting til Bazaren – og jer, der handler i Bazaren.
Uden jer var der jo ingen Bazar.

Pengene fra Bazaren går ubeskåret til Aktivhuset og til aktiviteter i og omkring Aktivhuset – herunder aktiviteter på havnen.

Siden Bazarens start i 2011 er der kommet mere end 200.000 kr. ind, og den største del af pengene er gået til Aktivhuset – bl.a. til gulv på førstesalen, renovering af toiletter og nye stole.
Samt til møder og arrangementer i huset, bl.a. husleje for fællesspisning for forældre og børn og øveaftener i Musikforeningen.

Bazaren har også støttet bl.a. den nye legeplads, finansieret halvdelen af badehytten og betalt materialer til værkstedsaftener med fremstilling af street art til Lundeborgs gader og stræder.

I Bazargruppen synes vi, at vi sammen med alle jer, der gør og har gjort Bazaren mulig, er med til at gøre en forskel for Lundeborg.
Derfor vil vi slutte vores takketale med også at sige tak til hinanden.
Vi har et fantastisk samarbejde, og det er vi hver især glade for at være en del af.

Og når vi indkalder ansøgninger og deler penge ud, er det som at få lov til at være julemand!

Tak alle sammen – og skål for Bazaren!

 

Aktivhusets lykønskningstale v. bestyrelsesmedlem Pia Hansen

Sidste år fik vi den glædelige nyhed, at Lundeborgs gamle varetegn skulle renoveres – nemlig Pakhuset, byens stolthed.

I forbindelse med renoveringen skulle huset tømmes, og Aktivhusets bestyrelse blev kontaktet af Bazar Lundeborg, der under renoveringen stod uden lokaler og havde brug for hjælp til at blive midlertidigt genhuset.

Aktivhusets bestyrelse ville rigtig gerne hjælpe og var slet ikke i tvivl om, at vi selvfølgelig gerne ville låne lokaler ud til Bazares gæve damer, da de gør et kæmpestort og flot stykke arbejde for at tjene penge, som vi i Aktivhuset nyder rigtig godt af.

Det er i høj grad Bazarens kæmpe arbejde, der gør, at Aktivhusets bestyrelse har mulighed for at vedligeholde og forbedre huset. Uden jeres store og uvurderlige hjælp ville vi ikke kunne lykkes med den opgave. Så 1000 tak for jeres store indsats. Den værdsætter vi højt.

Ved fælles hjælp – d.v.s. repræsentanter fra Borgerforeningen, Musikforeningen, Bazaren og Aktivhusets bestyrelse – blev disse lokaler tømt. Og jeg kan sige jer, at det var ikke småting, der blev fundet. Der var MANGE små og store finurlige ting, der skulle køres væk eller findes plads til andre steder. Olaf fra Borgerforeningen kæmpede bravt for at sikre, at en del af byens historie blev bevaret.

Med økonomiske midler fra Svendborg Kommune og Bazaren blev en kæmpe renovering sat i gang under kyndig vejledning af og indsats fra Aktivhusets gæve gutter – Olav Larsen og Peder Hovmand. 1000 tak til jer for jeres store og vedholdende arbejdsindsats. Uden jer var renoveringsprojektet ALDRIG lykkedes!!

Der er mange, som har bidraget med frivillig arbejdskraft, materialer og gratis udførelse af diverse projekter som fx den flotte trappe, der pryder Bazar-rummet.

Det er FANTASTISK at opleve et lokalsamfund, der rykker sammen og mobiliserer stærke kræfter, når der er brug for det. Det er noget, vi kan være utrolig stolte af. Alle i Lundeborg kender til betydningen af, at vi er nødt til at samles om at bidrage til vores lille samfund, for at vi kan sikre overlevelse og udvikling.

Bazaren har nævnt alle navnene på de personer, der har hjulpet, så det vil jeg ikke gentage, men BLOT takke alle for jeres store bidrag og hjælp med, at disse lokaler nu fremstår så flotte og indbydende.

Kære Bazar Lundeborg: STORT tillykke med jeres indvielse af de nye lokaler. Vi håber, at masser af turister og lokale må finde vej herind og lægge mange gode kroner i kassen, så vi kan blive ved med at modtage tilskud til renovering og vedligeholdelse af vores gamle hus.

Lundeborg Bazar længe leve!!

 

 
Lundeborg Træ

 

Hartvig & Aalund

 

Pottemagerne i Lundeborg

 

Hanne Bering

 

Bazar Lundeborg

 

Beklædningshåndværkeren