Du er her: Forside > Om Lundeborg > Aktuelt Læs siden op - link til adgang for alle . dk               Link til Lundeborginfos Facebook-gruppe     
     

Aktuelt

   
     

Tilbage til liste

07-04-2014 kl. 10:40

Velkommen til Valhalla!

Til tonerne af populære børnesange indviede børn i alle aldre og mange voksne lørdag Lundeborgs nye aktivitetsplads.

 

Lundeborg Musikforening spillede, flagene vajede, der blev holdt taler og råbt hurra – og pladsen blev navngivet ”Valhalla”.

 

Børnene tog pladsen i brug og gav den topkarakter. Det samme gjorde de voksne.

 

Snoren blev klippet af tidligere formand for Svendborgs miljø- og teknikudvalg, Flemming Madsen, og to-årige Oliver, barnebarn af Lone Gustenhoff fra borgerforeningens børn- og ungegruppe. Hun har stået i spidsen for etableringen af pladsen og gennem to år ihærdigt arbejdet for at skaffe de nødvendige op mod 1,5 mio. kr. og få alle tilladelser på plads.

 

I så mulighederne
I sin festtale roste Flemming Madsen lundeborgerne og sagde: - Den her plads var aldrig blevet til virkelighed uden jer. I så mulighederne og har haft modet og stædigheden til at føre tingene ud i livet.

 

I fortsatte, selvom det var svært ind imellem. Det var nogle gange bogstavelig talt op ad bakke. Naboskaber blev sat på prøve – der var mange knubbede ord, og stemningen var nogle gange temmelig ophidset.

 

Det var næsten som ved opførelsen af Storebæltsbroen her i baggrunden. Her var der også megen modstand og rigtig mange følelser involveret. Nu står både Storebæltsbroen og aktivitetspladsen færdig, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at pladsen får samme succes som Storebæltsbroen.

 

Stort for Lundeborg
- Det her er stort for Lundeborg, sagde Flemming Madsen videre. – I har bevist, at selvom debatten raser om landsbyer, der skal rives ned, så lever Lundeborg i bedste stil og har sandelig ikke tænkt sig at dø. Tværtimod så emmer det af liv og skabertrang i dette gamle fiskerleje, og jeg er sikker på, at denne aktivitetsplads kun vil medvirke til en endnu større stolthed og en vilje til, at sammenholdet her i Lundeborg kun bliver stærkere og stærkere!

 

Flemming Madsen har som udvalgsformand støttet oprettelsen af pladsen og været politisk ansvarlig for de nødvendige tilladelser m.v

 
Lundeborg Træ

 

Hartvig & Aalund

 

Pottemagerne i Lundeborg

 

Hanne Bering

 

Bazar Lundeborg

 

Beklædningshåndværkeren