Du er her: Forside > Om Lundeborg > Aktuelt Læs siden op - link til adgang for alle . dk               Link til Lundeborginfos Facebook-gruppe     
     

Aktuelt

   
     

Tilbage til liste

14-11-2013 kl. 22:00

Hurra! Vi får lys ved stoppestederne ved Broholm

Nu får vi lys ved busstoppestederne ved Broholm
 
Svendborg Kommune har netop udsendt en pressemeddelelse om, at vi nu får en solcellemast med en LED-lampe ved busstoppestederne ved Broholm. Det er et pilotprojekt, og masten bliver placeret ved siden af cykelskuret.
 
Kommunens beslutning kommer, efter at Lundeborg Borgerforening i flere år har arbejdet for at få lys ved busstoppestederne. Sidst blev ønsket fremført for byrådspolitikerne på borgerforeningens vælgermøde i Aktivhuset 24. oktober.
 
Ingeniør Peter Lørup, Miljø og Teknik, oplyser, at lysmasten bliver sat op i løbet af en måneds tid, såfremt vejret tillader gravearbejdet.
 
Se kommunens pressemeddelelse nedenfor:
 
 
Forsøg med CO2-neutral belysning ved busstoppested
 
Om ganske kort tid bliver der sat en CO2-neutral belysning op ved et busstoppested i Broholm i Svendborg Kommune.
 
- Der er tale om et pilotprojekt, hvor vi forsøger os med en solcellemast med en LED-lampe. Vi har som kommune en ganske særlig forpligtelse til at holde vores CO2-udledning nede, fortæller Flemming Madsen, formand for Udvalget for Miljø og Teknik i Svendborg Kommune.
 
- Når vi taler om at spare på energien er vi ofte ude i et område med nogle smarte tekniske løsninger - og det er også tilfældet her. På masten bliver der monteret en føler, som registrerer, om der er folk ved busstoppestedet, Og hvis der er det, så øges lysintensiteten, uddyber Flemming Madsen og tilføjer, at også fundamentet er noget særligt, da det indeholder selve batterierne, der bliver ladet op i dagens lyse timer.
 
Projektet med solcellemasten er en udløber af Svendborg Kommunes innovative energispareprojekt til 78 millioner kroner. I det innovative energispareprojekt sættes der blandt andet fokus på nye måder at tænke energibesparelser på. Det betyder, at eleverne på Nymarkskolen inden for den nærmeste fremtid vil kunne følge med i deres energiforbrug via nogle infoskærme – og blive bevidste om, hvordan deres adfærd spiller ind på forbruget.
 
Prisen på solcellemasten er ca. 40.000 kroner, og den bliver placeret ved en lille cykelparkering ved siden af et busskur.
 
Kontakt
Flemming Madsen, formand for Udvalget for Miljø og Teknik
Telefon 2163 0949
 
Peter Lørup, ingeniør
Miljø og Teknik
Telefon 6223 5354

 
Lundeborg Træ

 

Hartvig & Aalund

 

Pottemagerne i Lundeborg

 

Hanne Bering

 

Bazar Lundeborg

 

Beklædningshåndværkeren